چای اولانگ ترکیبی از ویژگیهای چای سبز و چای تیره است و چندین خواص برای بدن و لاغری دارد. این چای تنها 2 درصد از چای تولیدی و مصرف شده در جهان را تشکیل میدهد، با این حال خواص زیاد آن برای بدن ثابت شده است.
چای اولانگ چیست؟
همانطور که در مقاله 10 نوع چای لاغری گفتیم، چای اولانگ یک چای سنتی چینی است. این چای از برگهای گیاه کاملیا سیننسیس (همان گیاهی که برای تهیه چای سبز و چای سیاه استفاده میشود) تهیه میشود. تفاوت میان انواع چای بایکدیگر در نحوه فرآوری آنهاست. در واقع فرآیند اکسیداسیون چیزی است که چای سبز، چای تیره و چای اولانگ را ایجاد میکند.
چای سبز از برگهای تازه گیاه چای تولید میشود. چای سیاه زمانی ایجاد میشود که برگهای گیاه چای به طور کامل له میشوند تا اکسیداسیون افزایش یابد و چای اولانگ زمانی ایجاد میشود که برگهای گیاه چای در آفتاب پژمرده و کمی کبود میشوند.
مواد مغذی موجود در چای اولانگ:
این چای نیز مانند چای سیاه و چای سبز حاوی چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. یک فنجان دم کرده چای اولانگ حاوی مقادیر کمی کلسیم، منیزیوم و پتانسیم و حدود 38 میلی گرم کافئین است. کافئین موجود در این چای بیشتر از چای سبز (29 میلی گرم کافئین) است.
برخی از آنتی اکسیدانهای موجود در این چای که به پلی فنولهای چای معروف هستند عبارتند از:
- تافلاوین
- تآروبیگین
- EGCG
بسیاری از مزایای سلامتی چای اولانگ مربوط به این آنتی اکسیدانها است. علاوه بر آن این چای حاوی یک اسید آمینه به نام L-theanin نیز هست. تحقیقات نشان دادهاند که این اسید آمینه اثرات مثبتی بر آرامش و عملکرد شناختی دارد.
اثرات مثبت چای اولانگ بر بدن:
این چای فواید زیادی برای بدن دارد، برخی از فواید علمی و معتبر این چای برای بدن عبارت است از:
1_محافظت در برابر دیابت:
به طور کلی نشان داده شده است که این چای به محافظت در برابر دیابت و عوارض ناشی از دیابت کمک فراوانی میکند. بر طبق 2 مطالعه انجام شده در سالهای 2021 و 2019، ارتباط زیادی میان نوشیدن چای اولانگ و بهبود مدیریت قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد. یک مطالعه کوچک و قدیمی به اثر بخشی احتمالی این چای در کاهش گلوکز پلاسما در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پی برد.
با این حال اثرات خاص این چای معمولا به اندازه چای سبز یا چای سیاه بررسی نشده است. همچنین همه مطالعات در مورد توانایی چای اولانگ به دفع یا کاهش بیماری دیابت نوع 2 را نشان نمیدهند!
2_ بهبود سلامت قلب:
نوشیدن منظم این چای، آنتی اکسیدانهای زیادی برای بدن فراهم میکند، ممکن است این آنتی اکسیدانها سلامت قلب را بهبود ببخشند. چندین مطالعه روی افرادی که به طور منظم این چای را مینوشیدند انجام شد، نتایج این تحقیقات کاهش فشار خون و سطح کلسترول و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی را نشان دادند.
در یک مطالعه بزرگ که در سال 2003 انجام شد مشخص شد که افرادی که بیش از شش فنجان چای در روز مینوشند، نسبت به افرادی که چای نمینوشند، به طور قابل توجهی کمتر دچار بیماری قلبی میشوند.
یکی دیگر از مطالعات که بر روی بیش از 76000 بزرگسال ژاپنی انجام شد مشخص کرد که مردانی که حدود 240 میلی لیتر در روز چای اولانگ مینوشند، حدود 61 درصد کمتر از سایر افراد در معرض خطر بیماری قلبی هستند. یکی دیگر از مطالعات انجام شده در چین مشخص کرد که بزرگسالانی که 1 تا 2 فنجان از این چای در روز مینوشند، به طور قابل توجهی کمتر از سایر افراد دچار سکته مغزی میشوند.
نکته:
این چای حاوی کافئین است و ممکن است فشار خون را در برخی افراد افزایش دهد. با این حال مطالعاتی که درباره رابطه بین فشار خون و کافئین انجام شده است نتایج متناقضی را نشان میدهند. بنابراین برای نتیجه گیری قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.
3_بهبود عملکرد مغز:
بررسیهای اخیر نشان میدهند که ممکن است این چای به حفظ عملکرد مغز و حافظه کمک کند و از زوال مغز که در اثر افزایش سن رخ میدهد، جلوگیری کند. برخی از اثرات مفید این چای بر مغز عبارتند از:
- کافئین موجود در این چای میتواند ترشح هورمونهای نوراپینفرین و دوپامین را افزایش دهد. به نظر برخی از متخصصان این دو هورمون برای خلق و خو، تمرکز و عملکرد مغز مفید هستند.
- تحقیقات نشان میدهند که تیانین (اسید آمینه موجود در چای) ممکن است به افزایش تمرکز و تسکین اضطراب کمک کند. یک بررسی که در سال 2014 انجام شد نشان میدهد که کافئین و تیانین، هوشیاری و تمرکز را حدود 1 تا 2 ساعت پس از اولین مصرف افزایش میدهند.
- یکی دیگر از مطالعات که در سال 2008 انجام شده بود نشان داد که مصرف سطح بالای چای با کاهش خطر ابتلا به اختلالات شناختی و زوال شناختی مرتبط است. این اثر به ویژه برای افرادی که به طور منظم چای سیاه و اولانگ مینوشند قویتر بود.
4_ محافظت از بدن در برابر برخی سرطانها:
دانشمندان اعتقاد دارند که آنتی اکسیدانهای موجود در چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ ممکن است به جلوگیری از جهش سلولی که ممکن است منجر به سرطان در بدن شود، کمک کنند. همچنین ممکن است پلی فنولهای موجود در چای میزان تقسیم سلول سرطانی را کاهش دهند.
مطالعات زیادی درباره ارتباط بین مصرف چای و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان ریه، مری، پانکراس و کبد انجام شده است. شواهد این تحقیقات نشان میدهند که ارتباطی میان نوشیدن چای و کاهش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. این تحقیقات نشان میدهند که اثر چای سبز بر کاهش ابتلا به سرطان بیشتر از چای سیاه است. از آنجایی که چای اولانگ میان چای سبز و چای سیاه قرار دارد، ممکن است فواید مشابهی با چای سبز داشته باشد و تقریبا به اندازه آن از ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
5_ تسکین اگزما:
یک مطالعات در سال 2021 برای فهمیدن ارتباط میان نوشیدن چای اولانگ و تسکین اگزما انجام شد. در این مطالعه از 118 فرد مبتلا به اگزما خواسته شد که همزمان با ادامه درمان طبیعی خود روزانه 1 لیتر چای اولانگ بنوشند. پس از یک ماه بهبود متوسط تا زیادی در شرایط آنها مشاهده شد.
چای اولانگ و لاغری:
مدتها است که محققان به ارتباط میان نوشیدن چای و کاهش وزن پی بردهاند. در واقع بسیاری از مطالعات ارتباط بین ترکیبات زیستی فعال موجود در چای و کاهش وزن و یا پیشگیری از افزایش وزن را نشان میدهند. در یک مطالعه که اخیرا روی حیوانات انجام شده، مشخص شده است که عصاره چای اولانگ به افزایش اکسیداسیون چربی کمک میکند و باعث کاهش چربی بدن و در نتیجه کاهش وزن میشود. همچنین پلی فنولهای موجود در چای اولانگ میتواند متابولیسم را افزایش داده و از التهاب جلوگیری کنند و باعث کاهش وزن شوند.
با این حال تنها یک مطالعه درباره رابطه بین نوشیدن چای اولانگ و لاغری در انسانها انجام شده است و نتایج آن به توانایی چای اولانگ در افزایش متابولیسم در حالت استراحت در بزرگسالان اشاره میکند. بنابراین واضح است که قبل از نتیجه گیری باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
باید به این نکته توجه کنید که صرفا به این دلیل که در این مطالعات فعالیت آنتی اکسیدانی و کافئین موجود در چای اولانگ، با کاهش وزن ارتباط داشتند، نباید سبب این تصور غلط بشود که فقط با نوشیدن چند فنجان چای اولانگ در روز میتوانید لاغر شوید.
در واقع عوامل دیگری مانند سبک زندگی، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و الگوی خواب نقش زیادی در کاهش وزن و لاغری دارند. در مقاله چگونه در خانه لاغر شویم؟ نیز به این موضوع اشاره کردیم که برای کاهش وزن و لاغری باید سبک زندگی سالمی را دنبال کنید و با مدیریت کالری دریافتی و مصرفی، استفاده از مواد غذایی مناسب، افزایش فعالیت روزانه و خواب شبانه کافی دنبال کنید.
عوارض نوشیدن زیاد از حد چای اولانگ:
با اینکه نوشیدن این جای فواید زیادی برای بدن دارد، اما مصرف زیاد از حد این نوشیدنی نیز ممکن است عوارضی برای بدن داشته باشد که 2 مورد از آنها عبارتند از:
- این چای حاوی کافئین است، وقتی کافئین بیش از حد مصرف شود میتواند منجر به اضطراب، سر درد، بی خوابی، ضربان قلب نامنظم و در برخی موارد فشار خون بالا شود.
- ممکن است فلانوئیدهای موجود در چای، هموستاز آهن در بدن را برهم بزنند و جذب آهن را در بدن دشوارتر کنند.
سخن پایانی:
در این مقاله به بررسی اثرات مثبت چای اولانگ بر بدن و لاغری پرداختیم. همانطور که در قسمت چای اولانگ و لاغری گفتیم برای لاغری باید رژیم مناسب و سبک زندگی مناسبی داشته باشید، به عبارت دیگر بدون رعایت این موارد و فقط با نوشیدن این چای نمیتوانید کاهش وزن زیادی داشته باشید.
ثبت ديدگاه